Νίκελ - Καραγιώργης - nickel.gr Επιμεταλώσεις - ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΕΛ ΧΡΩΜΙΟ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Νίκελ - Καραγιώργης

Επι - νικέλωση.
Είναι η απαραίτητη διεργασία πρίν την χρωμίωση των μετάλλων.
Στο εργαστήριο μας το νικέλωμα μπορεί να είναι αυτοτελές με τέλειο φινίρισμα και γυαλάδα, συνήθως όμως ακολουθεί την χάλκωση και προηγείται της χρωμίωσης, σαν ενδιάμεσο στρώμα προστασίας, την εξομάλυνση των ατελειών και το γέμισμα των πόρων των αντικειμένων.
Αντικείμενα αυτοτελούς επινικέλωσης είναι φωτιστικά, έπιπλα και εξαρτήματα επίπλων, είδη κιγκαλλερίας εσωτερικού χώρου, διακοσμητικά αυτοκινήτων κλπ.
Το νικέλιο είναι σκληρό στοιχείο - μέταλλο που εφαρμόζεται και αυτό με ηλεκτρολυτική μέθοδο σαν λεπτή φλούδα (~μικρον) πάνω σε άλλα -όπως σίδηρο χαλκό και κράματα- για να προσδώσει αντοχή στην διάβρωση και τη φθορά, να αποσβέσει τυχόν ατέλειες, να δώσει προστασία, στιλπνότητα και γυαλάδα. Δίνει μια ασημί - λευκή λαμπρότητα αλλά όχι όπως αυτήν του χρωμίου το οποίο απαστράπτει. Η επινικέλωση δεν επιδέχεται εκ των υστέρων κύρτωση και κάμψη γιαυτο και τα αντικείμενα που θα νικελωθούν πρέπει να είναι στην τελική τους μορφή. Επίσης ανάλογα με τον σκοπό της επικάλυψης ποικίλει και το πάχος της. (Ελαφριά ή βαριά επινικέλωση)


νικέλωμα χρωμιωση γυαλισμα
νικελωμενο φωτιστικο
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού